Projecten

Gemeentestiching

CAMA gemeenten Nederland stelt zich ten doel om mensen te activeren gemeenten te stichten. Nieuwe gemeenten zijn nodig om meer mensen bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus. 

Naast het ondersteunen van gezonde gemeenteontwikkeling stelt CAMA gemeenten Nederland zich ook ten doel om mensen te activeren om gemeenten te stichten. Nieuwe gemeenten zijn nodig om meer mensen bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus en om plaatsen te creëren voor mensen om tot ontwikkeling te komen in dat wat God hen aan gaven heeft gegeven. CAMA gemeenten Nederland beoogt deze doelstelling te bereiken door samen te werken met hen die al bezig zijn om gemeenten te stichten in Nederland. Daarnaast zal CAMA gemeenten Nederland ook gaan werken aan het verzorgen van opleiding voor jonge gemeentestichters en hen actief ondersteunen om te komen tot nieuwe gemeentestichting. 

Pionieren op het gebied van gemeentestichting vraagt om geloof, moed en hard werken. We ondersteunen daar graag in!

Wie mee wil doen is welkom. Neem contact met ons op via de contact pagina, we spreken dan snel af om koffie of thee met elkaar te drinken!

Revitalisering

Gemeenten, ook Evangelische, kunnen na jaren gefunctioneerd te hebben op een dood spoor belanden. De dynamiek is eruit, de gemeente vergrijsd en wellicht verlaten steeds meer jonge gezinnen de gemeente. Wat kun je daar dan tegen doen? Vaak helpt het als er iemand van buitenaf mee kijkt en meehelpt. Het doel is dan niet alleen maar om “de boel even op te schudden”. Het doel, voor ons in ieder geval is, om (voormalige) CAMA gemeenten te helpen om hun DNA weer scherp te krijgen. Om met elkaar een traject in te gaan en daarin te zoeken wat onze rijke CAMA historie ons nú te zeggen heeft. Van daaruit kun je dan weer gaan bouwen om met nieuw elan de weg met Christus te gaan bewandelen. Om met elkaar weer “Merkbaar aanwezig” te zijn. Wil je hier meer over weten maak dan met een van ons een afspraak. 

Conferenties en retraites

Als Alliance hebben we een lange geschiedenis met “speciale momenten voor God” – dit is ten diepste wat onze conferenties en retraites zijn. In de Verenigde Staten begon Dr. A.B. Simpson ooit met het houden van interkerkelijke conferenties om een dieper leven met Christus te zoeken en zending te promoten, te organiseren. Op deze speciale momenten werd tijd apart gezet om Christus op een vernieuwende en verdiepende manier te leren kennen en mee te doen met wat Hij in de wereld aan het doen is.

In deze traditie willen wij ook in ons land investeren in deze zaken. De missie van Christus is nog niet voltooid en Hij verlangt ernaar dat mensen namens Hem de wereld in gaan. Tegelijk kunnen we dat niet zonder een verdiept geestelijk leven, wat wij als dé motor voor missie zien. Deze elementen zullen op iedere conferentie en op iedere retraite aan bod komen. We zetten tijd apart om Christus beter te leren kennen, tijd apart om naar onszelf te kijken (wie we zijn, en ons functioneren) om verfrist en vernieuwd mee te doen met wat Hij in de wereld wil doen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze volgende Conferentie of een Deeper Life Retreat? Neem in dat geval even contact met ons op. We helpen je graag dieper en verder – met Jezus!